Parketvloer die moet er mooi uitzien.

En tegelijkertijd een lange levensduur hebben. Met de parketvloeren van Drechtsteden Parket treedt u op ideale wijze in de wereld van het echt hout. Visgraat behoort tot de grote parkettradities van Europa. De collectie PS 400 is onze moderne variant van deze klassieker. Een rondomlopende V-voeg benadrukt het typische legpatroon, en het elegant gekozen eikenhout ademt zijn hedendaagse touch.
Hier zijn esdoorn, beuken, eiken, kersen en noten tot een geslaagde collectie samengevoegd. Hiermee kan iedere inrichting worden gerealiseerd.

Uw parketvloer kan op verschillende soorten ondervloer worden aangebracht. Of u nu een houten ondervloer, een ondervloer van beton of een ander soort vloer heeft. Voor de deskundige parketleggers van Drechtsteden Parket, is dat geen enkel probleem. Er is zeer ruime keuze in de houtsoorten, patronen, breedtes bij een parketvloer bij Drechtsteden Parket. Doordat de vloer compleet verbonden is met de bestaande ondervloer in de kamer is er nauwelijks geluid hoorbaar in de ruimte. Er is minimale werking van het hout als de luchtvochtigheid in uw woning op peil is. Na het leggen van uw parketvloer wordt de vloer geschuurd, bijgewerkt met olie of lak.

Tapis parket is een traditionele en klassiek ambachtelijk gelegde vaste parketvloer. Het is massief parket zonder messing en groef. Tapis is zeer geschikt om in een patroon te leggen.

Bekend zijn de visgraat- en mozaïekmotieven.

Bij het leggen wordt er eerst een 12mm spaanplaat ondervloer op de bestaande vloer gelijmd en of gespijkerd en daarop komen stroken of planken van 6mm dik. Er wordt gewerkt met losse massieve planken in verschillende dikten en maten. Deze zijn er in alle houtsoorten en patronen, gelijmd en gespijkerd. Eventueel kan een tapisvloer verfraaid worden met een band en bies. Ook kan een tapis vloer verouderd geleverd worden. U krijgt dan een nieuwe vloer met een oude uitstraling.

De plankjes worden koud tegen elkaar op de ondervloer gelijmd en genageld. De nagels worden doorgedreveld en de gaatjes worden opgevuld met een pap van schuurstof van het parkethout en een bindmiddel. Met deze pap worden ook eventuele kiertjes opgevuld. Daarna wordt de vloer geschuurd of gepolijst en vervolgens afgewerkt met lak of olie.

Het leggen van een tapis parketvloer is geen werk voor de doe-het-zelver.

U bent best handig en wilt natuurlijk vol enthousiasme beginnen met het schuren van uw parketvloer. Maar er kan heel veel fout gaan tijdens het zelf schuren van de parketvloer! Het is een hoogstaande techniek dat gespecialiseerd vakmanschap vereist. Het resultaat is er dan ook naar: u heeft een schitterend afgewerkte parketvloer die een levenlang mee gaat.